Om oss

Siren og Jan Einar

Vi heter Jan Einar og Siren Nateland Apeness Vi ønsker dere velkommen til Stenbjørnrød gård.

Gården drives nå av Christian Nateland Apeness, mens vi jobber på den og har driften av tilleggsvirksomheten som  Juletreskogen, utleie av hytta,  med og uten servering  (f.eks helstekt gris) og vedproduksjon.

Som dere ser driver vi med litt forskjellig her på gården. Vi er åpne for det meste og det er bare å spørre dersom det er noe dere ønsker å samarbeide med oss om.

Dette er noe av det vi driver med:

Hovedproduksjonen på  gården er gris. Det drives kombinert-produksjon på ca 45 årspurker. Det vil si at all grisen som leveres fra gården er født og oppvokst her. Vi leverer ca 800 gris til slakt i året. I tillegg selger vi 200-300 smågris.

Salg av svinekjøtt. ½ slakt partert og levert direkte til kunde. Om høsten selger vi gris som er fôret opp ute (frilandsgris). Resten av året selger vi gris som er fôret opp inne.

På ca 300 da dyrkes det hovedsakelig korn, men også en del gras som benyttes som grovfôr til grisene og høy til hestene på gården.

Sauer har vi hatt de siste par årene. De brukes bla til å holde gresset nede i juletreskogen.

Produksjon og salg av ved til forbruker er  en del av gårdens næringsvirksomhet.

Siden 1998 har vi plantet 1000-1200 juletrær hvert år. Vi har lagt opp til besøk i Juletreskogen på Stenbjørnrød i desember der man kan hugge sitt eget juletre, grille pølser og ha en koselig dag ute i Juletreskogen. Vi satser på opplegg for både familier og bedrifter